Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ξεχειμωνιασμα






Ηρθε η ωρα να συμαζεψουμε τα μελισσακια μας και να βαλουμε και το ζυμαρι που φτιαξαμε (Η τις πιτες του εμποριου). Δικη μου αποψη είναι ότι αν εχουμαι την δυνατοτητα και τα μεσα να το φτιαχνουμαι μονοι μας σιγουρα κατι περισσοτερο θα βαλουμε μεσα η κατι καλυτερο,αναλογα με την συνταγη που εχει ο καθενας μας, βεβαια να μην ξεχναμαι ότι πρεπει να εχουμαι αφησει και αρκετα μελια μεσα αναλογα με την περιοχη που ξεχειμωνιαζη ο καθενας μας

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Φτιαχνοτας ζαχαροζυμαρο





Μια από τις μεγαλυτερες χαρες μου είναι όταν τα μπουμπουκιαμου με βοηθανε στις εργασιες για τα μελισσακια μας.
Μια από αυτές ηταν όταν αποψε φτιαξαμε μαζι ζαχαροζυμαρο για αυτό εκτος από το χαρτζηλικη τους θα εχουν και ένα καλλητερο δωρο από τον Αγιο Βασιλη.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΕΡΥΘΡΩΝ

Ενας ακομα τροπος αποθηκευσης για τις κερυθρες είναι κι αυτος που χρησιμοποιο.Βαζω τα πατωματα σταυρωτα το ένα πανω στο άλλο αφηνωντας ένα κενο στο κατω μερος γυρο στους 20 ποντους για να μπορει να γινεται καλυτερα ο αερισμος και για να εχω τη δυνατοτητα να καιω κάθε 20-30 ημερες θειαφη για την αποτροπη του κυροσκορου,αυτό δεν γινεται σε ολες τις σειρες ταυτοχρονα.
Μες τα πατωματα δεν τοποθετο δεκα τελαρα,τις περισσοτερες φορες τοποθετο εννεα τελαρα και σε ορισμενες περιπτωσεις που οι κερυθρες είναι περισσοτερο δουλεμενες και μαυρες τοποθετο οκτω τελαρα.
Η τεχνικη που εφαρμοζω είναι 1 σειρα κάθε φορα.
Με αυτό τον τροπο συντηρω τις κερυθρες μου εδώ και δυο χρονια με παρα πολύ καλα αποτελεσματα.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΕΡΥΘΡΩΝ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Αρχισαν τα πανυγηρια

Ακομα δεν προλαβα να τα φερω απο την Ευβοια για να ξεχειμωνιασου και νασου ο τσοπανις με την αγκλιτσα του να μας φοβεριζει να τα σηκωσουμε και να τα παμε στο σπιτι μας. Τη του λετε τωρα πως να εξηγισης στον εξαγριεμενο τσοπανο οτι ημε πολυ πιο μακρια απο τα ορια που εχει βαλη το Κρατος για της αποστασης που πρεπει βασταμε ΕΕΕΕΕΕΕ.ΠΩΣ.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ενας τρόπος μετάδωσης ασθενιών




ένας τρόπος μετάδοσης ασθενειών είναι η εναπόθεση παλαιών και νέων τελάρων στο ύπαιθρο με συνέπεια μόλις αυτά γίνουν αντιληπτά από τις μέλισσες να μεταδίδουν πιθανές ασθένειες που υπάρχουν πάνω σε αυτά σε όποιον είχε την ατυχία να έχει αυτόν τον καλό και επιμελή συνάδελφο δίπλα του. Οι φωτογραφίες πάρθηκαν σε περιοχή της Ευβοίας